lørdag 14. november 2009

Gunvald Kjøter forteller.

Da var byulven i gang. I Ulf Gråbeins verden finnes egentlig bare tre steder, og vi skal innom alle i løpet av historien: Villmarka, Landet (også kjent som Menneskeland), og Byen, hvor vi er nå.

Denne historien er en av de sjeldne hvor jeg har samarbeidet med andre - i dette tilfellet Tore Strand Olsen (Ørn Bjørn & Jørn). Jeg skrev og tegnet blyantskisser, han redigerte, tusjet og håndtekstet, før jeg la på farger til slutt. Morro!

Must read av Tore (og Ola A. Hegdal): Jeg, Arne Næss, et tegnet liv, som er en biografi av Norges kuleste filosof - i tegneserieform. Er du blakk finner du den sikkert på biblioteket. Bare få lest den!

Byulven.

Dersom du synes Ulf Gråbein ser litt annerledes ut her, har du helt rett. Dette er Ulf slik han så ut i sin første tegneseriopptreden, i historien Byulven, som ble publisert i boka Propell (Egmont 2007). Den foregår like etter Ulveblues-historiene, så fra neste oppdatering får du en sjelden mulighet til å se inn i fremtiden...

tirsdag 10. november 2009

Landskap med pinnsvin.

I denne første illustrasjonen fra Ulveblues-boka ser vi utover Villmarka. Til venstre, med toppen som ligner en trukket tann, ligger Gaupefjell. Bak det, omringet av spisse knauser, Selangtfjellet med Gråbeintoppen, og til høyre i bildet, med utsikt ned på Ørretelva, huset til Ofelia Oter.

Dersom du sitter med en haug millions på lomma, og synes dette ser ut som en glimrende idè til en vannpark, er det bare å ta kontakt.